Compyxblog

IT novosti, savjeti, preporuke, recenzije.

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

microsoft access compyx

Microsoft Access dio je Microsoftovog Office programskog paketa, a najčešće se koristi za upravljanje relacijskim bazama podataka.Jednostavnije rečeno, Access se koristi kao alat za upravljanje informacijama jer može sadržavati i analizirati ogromnu količinu informacija koje su u međusobnom odnosu, a može im se pristupiti u svakom trenutku. Relacijskim bazama podataka upravlja puno učinkovitije od Excela i ostalih aplikacija slične namjene, a evo i zašto:

1. MS Access je dizajniran da smanji broj pogrešaka i nedosljednosti.

Proračunske tablice su izvrsne za spremanje i analizu informacija, no kada je iznimno bitno da postoji samo jedna točna verzija podatka, poput klijenta, kontakta, ugovora, proračunske tablice mogu stvoriti probleme. Naime, u njima je vrlo lako napraviti pogrešku i teško je upravljati stotinama zapisa te izvršiti ispravnu analizu podataka.

Zbog unosa „jedne verzije istine“ u Accessu smanjuje se mogućnost pogreške, nedosljednih vrijednosti te moguće dupliciranje podataka, proizvod čega su točnija izvješća i analiza informacija.

2. MS Access je siguran i omogućuje bolju kontrolu informacija.

Baze podataka osiguravaju središnje mjesto za pohranu, zaštitu i kontrolu podataka, a to omogućuje puno bolju kontrolu informacije jer se sve nalazi na jednom mjestu, a ne raštrkano po zasebnim proračunskim tablicama u Excelu. Osim toga, MS Access uključuje mogućnost šifriranja i zaštite datoteka baze podataka lozinkom tako da je sigurnost unesenih informacija na visokoj razini.

3. MS Access donosi veću produktivnost.

Ako je potrebno promijeniti samo jedan podatak u bazi, npr. ažurirati korisnikovu adresu zbog preseljenja, putem Accessa to je dovoljno učiniti jednom jer će svi ostali srodni zapisi registrirati promjenu.

Nasuprot tome, ako se promjena radi u Excel tablici, potrebno je ručno pronaći svaki podatak te ga promijeniti, a ponekad ni „FIND“ opcija neće pomoći jer podaci mogu biti inicijalno krivo uneseni i Excel ih neće prepoznati kao one koji se traže. Takav način obrade podataka donosi značajno veću produktivnost u radu jer se više ne gubi vrijeme na besciljno pretraživanje različitih proračunskih tablica.

4. MS Access dovodi do točnije analize podataka i boljih odluka.

Zadnje, ali možda i najvažnije, obrada podataka u Accessu donosi točniju analizu informacija zbog postojanja standardiziranog formata što znači da će odluke donesene na osnovu takvih analiza dovesti do boljeg ukupnog rezultata poslovanja. Teško je donijeti odluku na osnovu polutočnih informacija, nije li? Access će eliminirati nered u izvještajima i donijeti čvrste informacije na koje se možeš osloniti u vrijeme teških odluka.

S Microsoft Accessom, prosječan korisnik može raditi s bazama podataka bez da bude visoko obučen u tom području. Microsoft je olakšavao gotovo svima da nauče kako raditi s bazama podataka zamjenjujući neke komplicirane radove s jednostavnim predlošcima. Dok korištenje Access-a može biti donekle izazov upravo zbog opsežnih mogućnosti koje nudi, njegovo sučelje za korištenje korisniku daje priliku da uspješno upravlja bazom podataka.

Korištenje pristupa

Microsoft Access je softverski program za baze podataka koji omogućuje rukovanje podacima kojima upravljaju korisnici različitih razina vještina. Možete unijeti podatke i sortirati, filtrirati ili grupirati informacije prema vašim potrebama. To je osobito korisno kada postoje tisuće zapisa i njihovo razvrstavanje bi trajalo satima. Pristup vam omogućuje brzo dobivanje potrebnih informacija navodeći koju vrstu informacija tražite. Izvještaji se također mogu kreirati, koji izvlače informacije iz baze podataka prema parametrima projekta. Na primjer, baza podataka može sadržavati popis korisnika, uključujući njihovu dob, spol, bračno stanje, adresu, adrese e-pošte i telefonski broj. Ako je potrebno, možete sortirati bilo koju od ovih informacija, kreirati izvješća samo za pojedinačne klijente ili organizirati po pozivnom broju.

Prednosti pristupa

Znajući da nisu svi vješti u izradi baza podataka, Microsoft je stvorio osnovne predloške koje korisnik može odmah preuzeti i koristiti. Ako želite, možete izgraditi bazu podataka od nule ili ugađati predložak koji odgovara vašem projektu. Pristup pohranjuje tisuće zapisa tako da ako pokrenete novi projekt za iste podatke, nećete morati ponovno unijeti. Pristup se također integrira s drugim proizvodima sustava Microsoft Office, uključujući Excel i Word. Na primjer, možete stvoriti cirkularno pismo s tisućama personaliziranih slova dodirom u Access bazu podataka klijenata.

Web-aplikacije i suradnja

S programom Access 2013, Microsoft je uveo prilagodljive web-aplikacije za pojednostavljenje obrade podataka za korisnike i olakšavanje suradnje na projektima. Pomoću web-mjesta Microsoft Office 365 ili sustava SharePoint Server 2013 cijeli ured može raditi s istom bazom podataka. Pomoću prilagodljivih predložaka web-aplikacija možete osigurati da svaka osoba dobije sučelje koje je potrebno za dodavanje, uređivanje ili brisanje podataka, kao i pokretanje izvješća.

Važni uvjeti baze podataka

Access koristi nekoliko pojmova koji su možda novi za vas. "Baza podataka" je jednostavno način organiziranja i pohranjivanja informacija o ljudima, mjestima i stvarima. Pristup je zapravo sustav za upravljanje bazom podataka koji sadrži te različite baze podataka kako biste im mogli pristupiti. Svaka baza podataka može biti izrađena od nekoliko tablica, sa svakom tablicom izrađenom od stupaca i redaka, slično proračunskoj tablici. Stupci u tablici baze podataka nazivaju se "polja". Redovi se nazivaju "zapisi". "Upiti" su funkcije koje omogućuju korisniku dobivanje određenih podataka iz tablice. Upiti mogu pomoći u filtriranju, sažimanju i izvođenju vaših podataka.

Social

Iconfinder Facebook 2308066 1  Iconfinder Twitter 2308045 1  Iconfinder Linkedin 2308061 1  Iconfinder Instagram 2308118

OLX Compyx

Compyx na OLX ba  

Ko je na web-stranici: 66 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt

Telefon  +387 60 359 4492

Adresa  Zenica, 72000, BiH

Mail  info@compyx.net

Calendar With A Clock Time Tools 1 Poned.-Subota 09:00-18:00

 

Jezik

bsende

Prijava na newsletter