Compyxblog

IT novosti, savjeti, preporuke, recenzije.

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Edd Software Licensing

Licenciran, odnosno legalan softver svojevrsni je tabu među korisnicima, kako privatnim tako i poslovnim.Dok neki koriste samo poneki ne legalan softver, neki imaju sve nelegalno i nelicencirano, no bilo kako bilo, nelicenciran softver ne bi trebao imati mjesto niti na jednom računalu.Korištenje licenciranog softvera izuzetno je važno, kako iz legalnog aspekta, tako i iz sigurnosnih razloga, stoga ako još nemate legalan softver pravo je vrijeme za njegovu kupovinu.

Jedan od glavnih razloga zašto korisnici nemaju legalno kupljen i licenciran softver je njegova cijena i osjećaj vrijednosti. Mahom korisnici smatraju kako je softver precijenjen i da ne vrijedi tih novaca, a Internet je ionako preplavljen nelegalnim i nelicenciranim kopijama. Ovo su prepoznali i trgovci, pa tako dok na zapadnim tržištima većina računala dolazi već sa tvornički predinstaliranim softverom, ovdje ponajprije mislimo na operacijski sustav Windows, i rijetko su koja računala dostupna bez operacijskog sustava. Jasno, nakon kupovine korisnici mahom pribjegavaju nelegalnom preuzimanju i instalaciji nelicenciranih Windowsa, a kasnije i drugog softvera.

Iako će mnogi odmahnuti rukom na pomisao kupovine Windowsa, razloga za takvim postupkom više je. Prvo i osnovno pri instalaciji i licenciranju legalno kupljenih Windowsa možete biti sigurni u njegovu punu funkcionalnost. Ovdje ponajprije mislimo na nadogradnje koje rješavaju brojne sigurnosne propuste, optimiziraju rad i donose nove funkcionalnosti. Nadalje, legalno licencirani Windowsi, ali i drugi softver, lišen je opasnih virusa i drugog malicioznog softvera kojim je nelegalan softver krcat. Problemi kao nestabilnost u radu, pretjerano trošenje resursa, gubitak podataka i širenje virusa jedni su od čestih problema koje donose nelicencirane inačice nekog softvera. Kao treći i izuzetno važan razloga za kupovinu legalno licenciranog softvera je i legitimna ispravnost. Naime, za korištenje nelegalnog softvera za koji ne postoji dokaz posjedovanja legalno pribavljene licence postoje i kazne, koje za pravne osobe mogu biti i značajne. Uzimajući sve činjenice u obzir, kupovina i posjedovanje licenciranog softvera je važna.

Social

Iconfinder Facebook 2308066 1  Iconfinder Twitter 2308045 1  Iconfinder Linkedin 2308061 1  Iconfinder Instagram 2308118

OLX Compyx

Compyx na OLX ba  

Ko je na web-stranici: 63 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt

Telefon  +387 60 359 4492

Adresa  Zenica, 72000, BiH

Mail  info@compyx.net

Calendar With A Clock Time Tools 1 Poned.-Subota 09:00-18:00

 

Jezik

bsende

Prijava na newsletter