bsende
COMPYX

SEO optimizacija

Seo optimizacija za web stranice

seooptimizacija_compyx.net.jpg

SEO Optimizacija

To je proces unapređenja kvaliteta i količine saobraćaja od pretraživača ka veb sajtu preko prirodnih (organskih ili algoritamskih) rezultata pretrage. Tipično, što je sajt bolje rangiran (npr. u pretragama izlazi među prvima na spisku), više će saobraćaja biti preusmjereno sa pretraživača na njega. SEO može da učini različite vrste pretraga, uključujući pretragu slika, lokalne pretrage i drugo.
Optimizovanje veb sajta prvenstveno obuhvata mijenjanje sadržaja i HTML kodiranje koje će dovesti do poboljšanja rangiranja vezano za specifične ključne riječi, i da ukloni prepreke prilikom indeksiranja sadržaja vašeg veb sajta od strane pretraživača.

Tehnički pregled

Vrlo je važno imati tehnički ispravnu web stranicu, kako za SEO, tako i za korisničko iskustvo. Sve podstranice moraju biti dostupne pretraživačima kako bi ih oni mogli indeksirati, u protivnom daljnja optimizacija nema svrhe. Neke od važnih tehničkih karakteristika su i brzina učitavanja stranice, struktura mapa na poslužitelju, analiza CSS i javascript datoteka i dr. Za Vas ćemo napraviti kompletan tehnički pregled stranice te uvidjeti slične probleme koje bi mogli spriječiti postizanje visokih pozicija Vaše stranice u pretraživačima. Compyx može otkloniti svaki tehnički problem na Vašoj Internet stranici.

Analiza ključnih riječi

Korisnici koji posjete Vaš site biti će zainteresirani za Vašu uslugu ili proizvod.
Odabrane ključne riječi dodatno ćemo analizirati te ustanoviti jakost konkurencije i količinu resursa koji je potreba za pobijediti istu. Vrlo nam je važno Vaše mišljenje, te ćemo zajedno analizirati odabrane ključne riječi kako bi napravili konačnu listu koja će nam služiti kao osnova za SEO optimizaciju.

ON-Site optimizacija

Potpuna on-site optimizacija podrazumijeva ažuriranje sadržaja na svim podstranicama ovisno o odabranim ključnim riječima. Mi ćemo nadopuniti korisnicima nevidljivi sadržaj (meta tagovi i atributi) te predložiti ažuriranje vidljivog sadržaja u svrhu što kvalitetnije optimizacije.
Ovo je vrlo važan korak u procesu optimizacije, a to potvrđuje i službeni stav pretraživača koji glasi da se webmasteri samo trebaju brinuti o svom sadržaju a algoritmi će procijeniti koja stranica je najrelevantnija za korisnika te će istu prikazati na vrhu pretraga.

Analiza postojećih i kreiranje novih poveznica

Cjelokupna procjena strukture postojećih poveznica prema Vašoj stranici, kao i analiza poveznica konkurencije pruža informacije o dodatnim radnjama koje su potrebne u ovom području. Pružiti ćemo Vam detaljne i vrijedne informacije kao što su: omjer poveznica prema početnoj i ostalim stranicama, sidrišnim tekstu, izvorima i dr.
Zajedno sa Vama pronalazimo nove izvore koji su relevantni i vezani uz stranicu te strukturno gradimo poveznice koje će pridonijeti jačanju stranice te boljem pozicioniranju. Kreiranjem dodatnog sadržaja na Internetu zaokružujemo priču o Vašoj tvrtki ili brandu i dobivamo priliku stvoriti dodatne poveznice što pridonosi Off-site SEO optimizaciji.

Društvene mreže

Aktivnost na društvenim mrežama postaje bitan faktor rangiranja Internet stranice i postaje nezaobilazna aktivnost u cjelokupnoj SEO optimizaciji. Efektivna kampanja na društvenim mrežama se sastoji od niza elemenata koji mogu pridonijeti vrijednosti stranici.
Možemo osmisliti i implementirati strategiju na društvenim mrežama koja će biti integrirana u ostale dijelove optimizacije koju radimo za Vas.

SEO za lokalni biznis

Ukoliko poslujete na lokalnom području te Vam se klijenti nalaze u pojedinom gradu ili županiji, SEO strategiju ćemo prilagoditi lokalnim pretragama. Na ovaj način se Vaša stranica može pojaviti iznad jakih brandova i velikih kompanija u tražilici jer Google preferira lokalne rezultate. Ovaj način optimizacije vrlo je koristan u mobilnim pretragama.


Izrada i održavanje web stranica

Saznajte više o izradi i cijenama održavanja web stranica

SEO optimizacija je uključena u CMS paket web stranica

Prijava u Google, Bing i Yahoo Indexe.

6 mjeseci besplatno održavanje web stranica!

Našim klijentima nudimo 6 mjeseci besplatno održavanje web stranica.

Naši klijenti

Pratite Compyx

1233013 facebook icon 1233015 twitter icon 6636566 instagram social media social network icon 317750 linkedin icon

 

OLX Compyx

Compyx na OLX ba  

Ko je na web-stranici: 52 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt

Telefon  +387 60 359 4492

Adresa  Zenica, 72000, BiH

Mail  info@compyx.net

Calendar With A Clock Time Tools 1 Poned.-Subota 09:00-18:00

 

Prijavite se na newsletter